Weer Koh Samui

Weer Koh Samui, tips en meer informatie over Koh Samui.

Weer Koh SamuiHet prachtige tropische eiland Koh Samui ligt ongeveer 500 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Bangkok in de Golf van Thailand. Op het eiland vindt je een schitterende natuur met onder meer prachtige baaien en witte stranden. Ook zijn er talloze leuke bezienswaardigheden te vinden (weer Koh Samui tip). Wanneer je van plan bent om een mooie reis te maken naar het prachtige Koh Samui dan kan je hieronder meer informatie terugvinden om je net over de streep misschien wel te kunnen halen. Het weer is vrijwel altijd goed op het mooie Koh Samui.
Het eiland wordt het hele jaar door druk bezocht door toeristen en dat is niet voor niets. Het weer op Koh Samui is zeer goed. De gemiddelde temperatuur bedraagt dan ook het hele jaar door zo’n 30 graden celsius (weer Koh Samui informatie). Het eiland kent twee seizoenen. Een warm droog seizoen en een regenseizoen. Wanneer je een bijzondere reis wilt gaan maken naar Thailand dan is Koh Samui ook zeker de moeite waard om te bezoeken, zo zijn de stranden prachtig en is het weer vaak super! Bekijk hieronder meer informatie over het weer op Koh Samui (weer Koh Samui informatie).

Bekijk hier meer over rondreizen door Thailand >>

Weer Koh Samui:

Het regenseizoen ligt verdeeld over twee periodes. Het ene regenseizoen duurt van mei tot augustus. De buien zijn kort maar krachtig en de zon schijnt binnen no time weer. Ook tijdens deze buien blijft de temperatuur zo rond de 30 graden celsius. Het andere regenseizoen begint in september en duurt tot december. Dit laatste regenseizoen maakt deel uit van het moessonseizoen en toont heel ander weerbeeld op Koh Samui (weer Koh Samui informatie). Er vallen dan zwaardere regens en er bestaat een kans op orkanen. Deze tropische buien vallen vooral in de ochtend en de avond.
In vergelijking met de omringende eilanden is het op Koh Samui echter veel droger. Het eiland is dan ook als winterzonbestemming steeds meer in opkomst. Als beste reistijd wordt december tot en met maart aangewezen omdat deze periode de meeste “koele” dagen biedt. In deze periode is het dan ook het drukst op het eiland. In de hete zomermaanden en de regenperiode zijn er minder toeristen (weer Koh Samui informatie).
Samenvatting weer Koh Samui:
* de droogste maanden zijn februari tot en met mei
* de natste maanden liggen tussen mei en november
* de warmste maanden zijn maart en april
* de gemiddelde dagtemperatuur bedraagt het hele jaar 30 graden celsius
* de gemiddelde laagste temperatuur is 20 graden celsius
Wil je zelf informatie toevoegen aan deze pagina dan kan dat hieronder. Als je van plan bent om een mooie reis of vakantie te boeken naar Thailand, bijvoorbeeld het mooie Koh Samui dan kan je hieronder meer informatie terugvinden.
Koh Samui vakantie:  Reviews:  Voordeel:  Nadeel: Waar te boeken? 
All in reis naar Koh Samui Weer Koh Samui  Compleet verzorgd  Relatief duur Weer Koh Samui actueel
Bouwstenen Koh Samui Weer Koh Samui  Samenstellen  Kan duur zijn Weer Koh Samui komende 14 dagen
Vliegtickets Weer Koh Samui  Vergelijken  Meer werk
Hotels Weer Koh Samui  Aanbiedingen  Meer werk

Rondreis naar Thailand boeken?

Bekijk hier meer over vakanties en rondreizen in Thailand >>

Meer informatie:

Weer Koh Samui
Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *