Weer Bangkok

Weer Bangkok, tips en meer informatie.

Weer BangkokHet klimaat in Bangkok wordt beschreven als ‘tropisch nat en droog’. Dit houdt in dat de temperatuur vrijwel altijd hoog is en er sprake is van een droog seizoen en een regenseizoen (weer Bangkok informatie). Wat kun je nou eigenlijk verwachten van het weer in Bangkok? Bekijk hieronder een antwoord op deze vraag, tevens geven we meer informatie omtrent de maanden waarin het regenseizoen kan zijn en welke dagen/weken perfect zijn om een mooie reis door Bangkok te maken.

Weer voor de aankomende week bekijken in Thailand? Ga dan naar:

 

Vakantie naar Bangkok:  Reviews:  Voordeel:  Nadeel: Waar te boeken? 
All in reis Weer Bangkok  Compleet verzorgd  Relatief duur Weer Bangkok actueel
Bouwstenen Weer Bangkok  Samenstellen  Kan duur zijn Weer Bangkok nu
Vliegtickets Weer Bangkok  Vergelijken  Meer werk
Hotels Weer Bangkok  Aanbiedingen  Meer werk

Weer Bangkok, meer informatie:

Tussen April en Oktober is het regenseizoen in Bangkok. Dit houdt in dat er gemiddeld 16-20 dagen per maand flinke regenbuien vallen, waarbij de straten blank komen te staan. De te temperatuur is voor veel Nederlanders slecht te verdragen (weer Bangkok informatie), met een gemiddelde van 32-35 graden Celsius. Door de hoge temperatuur en luchtvochtigheid, ontstaan er veel onweersbuien en zeker in September en Oktober komen vrijwel dagelijks flinke onweers- en regenbuien voor boven Bangkok.

Weer BangkokVanaf November neemt de kans op regen drastisch af en tot Maart blijft het betrekkelijk droog. Met slechts zo nu en dan een klein buitje is Bangkok dan een stuk prettigere plaats om een vakantie door te brengen (weer Bangkok informatie). De temperatuur daalt tot een gemiddelde van ongeveer 25-28 graden, waardoor het aangenaam toeven is. Vooral de maanden December en Januari zijn erg populair bij toeristen omdat je dan gegarandeerd goed weer hebt om allerlei activiteiten te gaan ondernemen.

Het weer in Bangkok is, in tegenstelling tot Nederland, vrij goed te voorspellen en daarom is het mogelijk van tevoren al te weten welk weer je kunt verwachten tijdens je vakantie. In het natte seizoen is de kans groot dat je dagenlang flinke stortbuien over je heen krijgt, terwijl je in het droge seizoen verbaast mag zijn als het twee dagen achter elkaar regent.

In de gebieden rond Bangkok is het weer eigenlijk aangenamer dan in de stad zelf. Je hebt er geen last van uitlaatgassen en bovendien is de temperatuur buiten de stad gemiddeld 2-3 graden lager dan binnen de stadsgrenzen (weer Bangkok informatie). De plaats waar je je vakantie doorbrengt is dus ook van belang. Het weer in Bangkok is dus, afhankelijk van de maand waarin je erheen gaat, warm en droog of warm en nat.

Meer informatie over rondreizen door Thailand:

Weer Bangkok
2.8 (55%) 4 votes

One Comment on “Weer Bangkok”

  1. Wij zijn in de augustus maand naar Thailand gegaan voor een rondreis van 3 weken. We kwamen aan op de luchthaven op Bangkok en wij hebben hier uiteindelijk drie dagen gezeten en hebben goed weer gehad. Wel is het natuurlijk druk in deze stad, er is veel te doen en te bezichtigen. We hebben in de avond nog een keer op een boot gegeten (boottocht) met muziek erbij. Dit was voor mij de gaafste ervaring.

    Ook zijn we nog naar tempels geweest en hebben veel in tuktuks gezeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *