Vaccinaties Thailand

Vaccinaties ThailandVaccinaties Thailand

Soms heb je een aantal vaccinaties nodig als je een verre reis maakt. Voor Thailand is dit ook het geval. Sommige ziekten zijn in Oosterse landen nog niet volledig uitgeroeid zoals bij ons in de Westerse wereld wel het geval is. Hieronder vindt je meer informatie over vaccinaties Thailand (vaccinaties Thailand tip). Wanneer je zelf een tip hebt dan kan je hieronder het formulier invullen.

Vaccinaties Thailand, informatie:

Vaccinaties ThailandWelke vaccinaties Thailand heb je nodig?

 • Een DPT vaccinatie: De DTP vaccinatie bestaat uit Difterie, Tetanus en Polio. Na een inenting geeft deze vaccinatie een beschermingsduur van tien jaar. Het is een veilig vaccin. Dit vaccin kan je het best één tot twee weken voor vertrek gaan halen en het werkt onmiddellijk (vaccinaties Thailand informatie).
  Difterie wordt veroorzaakt door een bacterie die bij ons niet meer voorkomt. Symptomen zijn koorts en keelpijn, soms ook verstikking.
  Tetanus wordt veroorzaakt door een bacterie die vooral in aarde en straatvuil zit. De ziekte is altijd dodelijk als ze niet op tijd behandeld wordt. De symptomen zijn een soort van stijfheid waar de wond zich bevind (vaccinaties Thailand informatie). Deze ziekte komt overal ter wereld voor.
  Polio of kinderverlamming is een virusziekte die via ontlasting of via hoesten wordt overgebracht. Bij ons is het volledig uitgeroeid.
 • Een Hepatitis A vaccinatie: De Hepatitis A gebeurt meestal in combinatie met de Hepatitis B vaccinatie. Dit vaccin bestaat uit 3 inspuitingen. Na de eerste volgt de tweede inspuiting na een maand en de derde na een jaar.
  Hepatitis A is een leverontsteking die wordt veroorzaakt door een virus, meestal door slechte hygiëne. Hier hebben we geen anti-stoffen tegen deze ziekte omdat deze hier al lang niet meer bestaat.
  Hepatitis B wordt doorgegeven door seksueel contact en bloed en kan ook leiden tot een leverontsteking. Daarom wordt meestal de combinatie van beide aangeraden omdat ze ook levenslang beschermen.
 • Een BMR vaccinatie: Een BMR vaccin staat voor bof, mazelen en rode hond. Voor verre reizen geldt alleen de mazzelen. Omdat deze ziekte niet meer zo onschuldig is als men dacht. Normaal gezien heeft iedereen geboren na 1975 een BMR vaccinatie gehad die ook levenslang beschermt (vaccinaties Thailand informatie).
 • Gele koorts vaccin: Een gele koorts vaccinatie is nodig als je voor je reis naar Thailand van een land komt waar gele koorts nog voorkomt.

Voor meer informatie en/of een betere/duidelijkere uitleg over vaccinaties voor Thailand, ga dan naar (vaccinaties Thailand tip):

http://www.vaccinatiesopreis.nl/inentingen-thailand/

http://www.ggdreisvaccinaties.nl/land/thailand

Meer informatie over Thailand reizen:

Vaccinaties Thailand
Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *