Thailand weer

Lees hier verder over Thailand ->

Thailand weer

Het weer in Thailand, het klimaat in Thailand en de beste reistijd.

Thailand weerHet beeld bij het weer in Thailand is dat het er altijd warm is. En hoewel er een onderscheid is tussen het noorden van het land waar een tropisch savanneklimaat heerst (Thailand weer informatie), en het zuiden met een tropisch moessonklimaat, klopt dit beeld in algemene zin wel (Thailand weer informatie). De gemiddelde dag- en nachttemperaturen schommelen gedurende het jaar tussen de 34 en 22 graden en afhankelijk van de periode en bestemming ook zeer vaak zeer vochtig en klam. Toch heeft Thailand wel te maken met enkele specifieke klimaatkenmerken zoals:

  • De zomer
  • De winter
  • De Moesson
  • Orkanen en tsunami’s
  • Hoge UV straling

Bekijk hier de Thailand reizen en vakanties >>

Thailand weerThailand weer:

  • De zomer is de natste periode in Thailand omdat deze volledig in het regenseizoen valt. de hoeveelheid zonuren per dag is beperkt tot zes, er zijn veel wolken en 400 ml regen per maand is dan heel gewoon (Thailand weer informatie).
  • In de winter, van half november tot eind maart is met name het noorden en het westen van het land zeer droog en aangenaam om te bezoeken. De luchtvochtigheid is in deze periode ook het laagst.
  • De moesson, de regentijd, zorgt ervoor dat er in vaak nog geen twee uur tijd grote hoeveelheden regen vallen, vaak in de middag of namiddag. Hierna is het droog, vochtig maar wel bewolkt (Thailand weer informatie).
  • Orkanen en tsunami’s komen gelukkig weinig voor ook al zit de schrik er na 2004 wel goed in. Er is hard gewerkt aan een betrouwbaar waarschuwingssysteem om e bevolking en de bezoekers tijdig te waarschuwen.
  • Thailand ligt geografisch welk in een gebied met veel orkaanactiviteit, maar heeft er zelf bijna niet mee te maken (Thailand weer informatie).

Thailand heeft te maken met een zeer hoge UV straling die schadelijk is voor de huid. De waarden zijn 10 en 11 wat betekend dat je altijd de huidgoed moet beschermen. Ook als het bewolkt is zal de UV straling nog vergelijkbaar zijn met een onbewolkte dag in Spanje.

Thailand weer Phuket:

Het weer kan verschillen in Phuket. Ben je benieuwd naar het actuele weer in Phuket? Voor meer informatie over het weer in Phuket verwijzen wij je graag naar een specialist: http://www.weeronline.nl/Azie/Thailand/Phuket/3286175 (Thailand weer informatie)

Bekijk hier meer over Thailand reizen >>

Beste reistijd Thailand:

Van plan om naar Thailand te gaan? Dan is de beste reistijd Thailand erg handig te weten te komen. Veel plezier met het uitzoeken van een mooie reis naar Thailand.

Meer informatie over Thailand reizen en vakanties:

 

Thailand weer
1 (20%) 1 vote

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *