Thailand Pattaya

Cultureel Pattaya

Bron: Google maps
Bron: Google maps

Hoe snel bepaalde ontwikkelingen kunnen gaan blijkt wel uit de geschiedenis van Pattaya (Thailand Pattaya informatie). Waar het in de jaren 60 in feite niks meer was dan een onbeduidend vissersplaatsje aan de westkust van Thailand, tegenwoordig staat het vol met luxe hotels en al even luxe resorts om toeristen en expats een ongekende vakantie ervaring te laten beleven (Thailand Pattaya informatie). Uiteraard is Pattaya ook een populaire bestemming voor de gewone Thai, echter blijft het een populaire bestemming voor westerse toeristen.

Bekijk hier meer over rondreizen door Thailand >>

Thailand Pattaya:

Geschiedenis en bezienswaardigheden in Pattaya, Thailand

Behalve een interessante geschiedenis heeft Pattaya vele bezienswaardigheden te bieden. Enkele highlights die zeker de moeite waard zijn:

  • Prasat Sut Ja-Tum (Sanctuary of Truth)
  • Phra Buddha Maha Nawamin (Big Buddha)
  • Lanpho Nakluea Market (openlucht markt)

Thailand PattayaMonument van de Waarheid

De stad heeft in de jaren 60 haar huidige vorm gekregen waarbij de natuurlijk gevormde stranden de basis vormden, lokaal bekend als Ao Pattaya, vandaar ook de uiteindelijke naam. Uiteindelijk heeft het toerisme het gewonnen en worden er steeds meer interssante activiteiten ontwikkeld die Pattaya meer dan de moeite waard maken (Thailand Pattaya informatie). Zo is een tocht naar Prasat Sut Ja-Tum, in goed nederlands “monument van de waarheid”, zonder meer de moeite waard. Dit meesterwerk van houtsnijkunst symboliseert de vier filosofische en kunstzinnige stromingen die in Thailand van invloed zijn geweest, en nog steeds zijn. Opvallend gegeven is dat het kunstwerk in feite nog steeds niet af is.

Phra Buddha Maha Nawamin (Big Buddha)

Een bezoek aan Pattaya, en daarmee aan Thailand is niet compleet zonder de Big Boeddha, of te wel, Phra Buddha Maha Nawamin, te hebben gezien. Dit Boeddha beeld van maar liefst 92 meter hoog is op zijn zachts gezegd indrukwekkend (Thailand Pattaya informatie). Het standbeel is 63 meter breed en is geheel van cement gemaakt waarna het is voorzien van een laag goudverf. De bouw is begonnen in 1990 en 18 jaar later was het beeld klaar (Thailand Pattaya informatie).

Lanpho Nakluea Market (openlucht vismarkt)

Voor de liefhebbers van orgineel thais streetfood: Lanpho Nakluea Market, de grootste open lucht markt van pattaya (Thailand Pattaya informatie). Hier vindt je alles wat het land en dan met name Pattaya te bieden heeft voor de inwendige mens. Allerlei verse produkten en dan met name visproducten. Een waar wahalla voor de visliefhebber.

Bekijk hier de Thailand Pattaya rondreizen en vakanties >>

Thailand Pattaya vakantie:

Als je van plan bent om naar Pattaya te gaan dan kan je hieronder de reismogelijkheden terugvinden, dit zijn de hotels, vluchten en de mogelijkheid tot het boeken van bouwstenen of een all in reis naar Pattaya Thailand.

Thailand Pattaya:  Reviews:  Voordeel:  Nadeel: Waar te boeken? 
All in reis naar Pattaya Thailand Pattaya  Compleet verzorgd  Relatief duur Thailand Pattaya vakantie
Bouwstenen Pattaya Thailand Pattaya  Samenstellen  Kan duur zijn Thailand Pattaya vakantie
Vliegtickets Pattaya Thailand Pattaya  Vergelijken  Meer werk Thailand Pattaya vakantie
Hotels Pattaya Thailand Pattaya  Aanbiedingen  Meer werk Thailand klimaat zomer

Rondreis Thailand boeken?

Boek een fantastische rondreis naar het bijzondere Thailand, klik op onderstaande link om vervolgens naar de specialist te gaan over rondreizen in Thailand. Veel plezier met het uitzoeken van een prachtige rondreis.

Bekijk hier meer over rondreizen door Thailand >>

Meer informatie over Thailand en rondreizen door Thailand:

Thailand Pattaya
1 (20%) 3 votes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *