Thailand klimaat

Lees hier verder over Thailand ->

Thailand klimaat

Het klimaat van Thailand, meer informatie over het klimaat en de beste reistijd voor Thailand.

Thailand klimaatEen bezoek aan Thailand is zeker een aanrader. Toch moet je wel rekening houden met het klimaat. Zoals het te verwachten is is het er altijd warm. Thailand heeft een tropisch klimaat (Thailand klimaat informatie). Dit klimaat is in Thailand in drie categorieën te verdelen. Zo heeft het zuiden van Thailand een tropisch moessonklimaat. De noordelijke helft van Thailand heeft een tropisch savanneklimaat (Thailand klimaat informatie). Wat er dan overblijft, is het tropische regenwoud klimaat. Bekijk hieronder meer informatie over het klimaat van Thailand, tevens heeft u de mogelijkheid om een mooie reis te boeken naar Thailand.

Bekijk hier de Thailand vakanties en reizen >>

Thailand klimaat:

Thailand klimaatKenmerken klimaten
U moet niet naar zuiden van Thailand op vakantie gaan in de regentijd. Het moessonklimaat heeft bepaalde lange droge perioden maar tijdens het regenseizoen valt er ontzettend veel regen. Dat is natuurlijk niet de tijd om er op vakantie te zijn. Tijdens de moesson vallen er in een korte tijd grote hoeveelheden neerslag. De buien duren meestal maar één tot twee uur (Thailand klimaat informatie). Er valt gemiddeld per jaar 2000 millimeter regen. Langs de westkust zelfs drie- tot vijfduizend millimeter.

  • Het savanneklimaat kenmerkt zicht door droge winters en natte zomers. Het is er niet zo extreem als bij een moessonklimaat. Toch zijn de verschillen wel duidelijk herkenbaar.
  • In het tropische regenwoud kent men geen droge periode. Het regent er bijna het hele jaar door. Niet onafgebroken maar te veel om er te kunnen vertoeven voor een vakantie.

Thailand klimaat beste reistijd:

Bezoek aan Thailand
Wanneer je voor Thailand een vakantie gaat boeken moet je er rekening mee houden dat het er warm en zeer vochtig kan zijn. Tijdens de wintermaanden liggen de temperaturen tussen de 28 en 33 graden maar in het voorjaar loopt de temperatuur op van 30 tot 36 graden (Thailand klimaat informatie). De maand april is de warmste maand van Thailand. Daarna begint voor bijna heel Thailand het regenseizoen. In deze periode zal het niet snel warmer worden dan 35 graden (Thailand klimaat informatie). Het kan je wel eens te veel worden als je bepaalde delen in een stad wilt bezoeken. In het noorden is het in de bergen het koelste (Thailand klimaat informatie). In de nacht kan de temperatuur dalen tot rond de 10 graden maar overdag zal de temperatuur weer snel omhooggaan tot de tropische waarden. De eilanden Koh Samui en Koh Phangan hebben de meest gelijkmatige klimaten (Thailand klimaat informatie). Zij liggen ten oosten van Thailand. De verschillen die er zijn, zullen het hele jaar door slechts ongeveer graden bedragen (Thailand klimaat informatie).

Bekijk hier de Thailand vakanties en reizen >>

Heb je zelf een leuke tip over het klimaat van Thailand, dan kan je hieronder je berichtje achterlaten. Als je een vliegticket, hotel of een reis wilt boeken naar Thailand dan kan je hieronder enkele tips terugvinden.

Thailand vakanties:  Reviews:  Voordeel:  Nadeel: Waar te boeken? 
All in reis Thailand klimaat  Compleet verzorgd  Relatief duur Thailand klimaat vakantie
Bouwstenen Thailand klimaat  Samenstellen  Kan duur zijn Thailand klimaat winter
Vliegtickets Thailand klimaat  Vergelijken  Meer werk
Hotels Thailand klimaat  Aanbiedingen  Meer werk Thailand klimaat zomer

Meer te weten komen over de beste reistijd en het klimaat van Thailand? Op het internet is nog veel meer informatie in te winnen. Veel plezier met het uitzoeken van een mooie reis.

Bekijk hier meer over Thailand rondreizen >>

Meer informatie over Thailand:

Thailand klimaat
3 (60%) 14 votes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *