Thailand het weer

Lees hier verder over Thailand ->

Thailand het weer

Het weer in Thailand, het klimaat en meer informatie over de beste reistijd voor Thailand.
Het klimaat in Thailand

Thailand het weerHet beeld bij het weer in Thailand is dat het er altijd warm is. En hoewel er een onderscheid is tussen het noorden van het land waar een tropisch savanneklimaat heerst, en het zuiden met een tropisch moessonklimaat, klopt dit beeld in algemene zin wel (Thailand het weer informatie). De gemiddelde dag- en nachttemperaturen schommelen gedurende het jaar tussen de 34 en 22 graden en afhankelijk van de periode en bestemming ook zeer vaak zeer vochtig en klam (Thailand het weer informatie). Toch heeft Thailand wel te maken met enkele specifieke klimaatkenmerken zoals:

  • De zomer
  • De winter
  • De Moesson
  • Orkanen en tsunami’s
  • Hoge UV straling

Thailand het weerDe zomer is de natste periode in Thailand omdat deze volledig in het regenseizoen valt. de hoeveelheid zonuren per dag is beperkt tot zes, er zijn veel wolken en 400 ml regen per maand is dan heel gewoon (Thailand het weer informatie).

Bekijk hier de Thailand vakanties en reizen >>

Thailand het weer, neerslag informatie:

  • In de winter, van half november tot eind maart is met name het noorden en het westen van het land zeer droog en aangenaam om te bezoeken. De luchtvochtigheid is in deze periode ook het laagst (Thailand het weer informatie).
  • De moesson, de regentijd, zorgt ervoor dat er in vaak nog geen twee uur tijd grote hoeveelheden regen vallen, vaak in de middag of namiddag. Hierna is het droog, vochtig maar wel bewolkt (Thailand het weer informatie).
  • Orkanen en tsunami’s komen gelukkig weinig voor ook al zit de schrik er na 2004 wel goed in. Er is hard gewerkt aan een betrouwbaar waarschuwingssysteem om e bevolking en de bezoekers tijdig te waarschuwen. Thailand ligt geografisch welk in een gebied met veel orkaanactiviteit, maar heeft er zelf bijna niet mee te maken.

Thailand heeft te maken met een zeer hoge UV straling die schadelijk is voor de huid. De waarden zijn 10 en 11 wat betekend dat je altijd de huidgoed moet beschermen (Thailand het weer informatie). Ook als het bewolkt is zal de UV straling nog vergelijkbaar zijn met een onbewolkte dag in Spanje.

Thailand boeken:

Thailand vakanties:  Reviews:  Voordeel:  Nadeel: Waar te boeken? 
All in reis Thailand het weer  Compleet verzorgd  Relatief duur Thailand het weer
Bouwstenen Thailand het weer  Samenstellen  Kan duur zijn Thailand het weer
Vliegtickets Thailand het weer  Vergelijken  Meer werk
Hotels Thailand het weer  Aanbiedingen  Meer werk

Thailand reizen:

Een mooie reis naar Thailand boeken? Bekijk hieronder meer informatie over het eilandhoppen, eilanden, duiken, de Bridge of the River Kwai en de beste reistijd Thailand. Wanneer je de rondreizen wilt bekijken kan je hieronder op één van de links klikken.

Bekijk hier meer over rondreizen door Thailand >>

Meer informatie over Thailand en reizen:

Thailand het weer
Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *