Reis Thailand

Lees hier verder over Thailand ->

Reis Thailand

Reis naar Thailand boeken? Bekijk alle informatie op deze pagina!

Reis ThailandEen reis naar Thailand is zeker de moeite waard. Het is, wanneer u op de juiste manier boekt en zorgt voor een goede periode, dan zal het een onvergetelijke reis worden. Je moet namelijk rekening houden met het klimaat. Het is er altijd erg warm en vochtig maar in sommige perioden is het voor Westerlingen moeilijk uit te houden (reis Thailand tip). Wanneer je hebt besloten om naar Thailand te gaan dan staat je veelal een prachtige belevenis tegemoet, zo zijn er tal van reizen die je door Thailand kan gaan maken. Zo zou je bijvoorbeeld vanaf Bangkok kunnen gaan reizen en vanuit daar naar het Noorden en het Zuiden uiteindelijk te gaan. Zo kan je met de trein vrij gemakkelijk naar het Noorden van Thailand reizen en met een binnenlandse vlucht is het vrij gemakkelijk om naar één van de eilanden van Thailand te gaan, om bijvoorbeeld heerlijk te gaan ontspannen van de prachtige natuur. Bekijk hieronder meer informatie over het klimaat van Thailand en de mogelijkheden voor het reizen van, naar en door Thailand.

Bekijk hier de Thailand reizen >>

Reis Thailand, enkele mogelijkheden:

Klimaten
Thailand heeft een tropisch klimaat. Dat wil dus zeggen dat het er het hele jaar door erg warm is. Toch zijn er verschillen. Het klimaat kan je in drie verschillende categorieën verdelen. Zo heeft het zuiden van Thailand een tropisch moesson klimaat, de noordelijke helft een tropisch savanneklimaat en wat er overblijft, valt onder het tropische regenwoud (reis Thailand tip).

In het tropische regenwoud moet je niet zijn om op vakantie te gaan. Het regent er bijna altijd en de temperatuur en de vochtigheidsgraad is hoog. Het is vooral de vochtigheid die zeer onaantrekkelijk voor ons is (reis Thailand tip).

Reis ThailandIn het zuiden moet je zeker niet naar toe gaan in de regentijd. Dit moessonklimaat kent lange perioden van droogte maar wanneer het regenseizoen begint valt er dagelijks een grote hoeveelheid regen. De buien, die meestal kort duren, een á twee uur, geven in die tijd een zeer grote hoeveelheid neerslag. Omdat de temperatuur er hoog is wordt hierdoor de vochtigheid ook zeer hoog. Dat is voor ons een onaangename periode om er op vakantie te gaan. Er valt gemiddeld in een jaar 2000 mm regen. Dit is langs de westkust zelfs 3000 tot 5000 mm neerslag.

Het savanneklimaat heeft natte zomers en droge winters. De hoeveelheid neerslag zal niet zo extreem zijn als in het moessongebied.

De reis
Je hebt er bijna alles wat je hartje begeert (reis Thailand tip). De natuur is er wonderschoon, de mensen zijn er vriendelijk en behulpzaam en het eten is er ook goed. Wanneer je van een zandstrand houdt zijn er verschillende plaatsen waar er prachtige zandstranden zijn. Hier zijn de mogelijkheden om te sporten of te relaxen legio. Op de meeste stranden zijn er duikscholen waar je onder begeleiding kan gaan duiken (reis Thailand tip).

Wanneer je graag mooie gebouwen en dergelijke wilt gaan bezichtigen mag een bezoek aan Bangkok zeker niet ontbreken. Het is zelfs mogelijk een jungle tocht te maken. Doe dit nooit alleen maar altijd onder begeleiding (reis Thailand tip). Wanneer je een paar honderd meter alleen in de jungle zou gaan is de kans zeer groot dat je er niet meer uitkomt. Alles lijkt op elkaar.

Ook het bezoeken van wildparken is een aanrader. Je gaat hier onder begeleiding van een gids een reis maken door het wildpark. Je overnacht in het park in een hutje. Zo’n reis door een wildpark duurt meerdere dagen. Door op één van de links op deze pagina te klikken kan je meer informatie terugvinden over de reis-mogelijkheden van Thailand.

Bekijk hier de Thailand rondreizen >>

Reis naar Thailand kosten:

Voor wie naar Thailand wilt gaan kan dit op verschillende manieren doen, zo kan je bijvoorbeeld een losse ticket boeken naar Bangkok en vanuit daar zien wat de mogelijkheden zijn, maar ook is het mogelijk om losse hotels te boeken, reisjes door middel van bouwstenen te maken en een all in reis te boeken. Bekijk hieronder enkele mogelijkheden voor een reis naar Thailand:

Reizen:  Reviews:  Voordeel:  Nadeel: Waar te boeken? 
All in reis Reis Thailand  Alles verzorgd  Relatief duur Reis naar Thailand
Bouwstenen Reis naar Thailand kosten  Zelf bepalen  Veel regelwerk Reis naar Thailand kosten
Vliegtickets Reis Thailand  Vergelijken  Zelf verblijf
Hotels Reis naar Thailand  Zoeken op prijs  Veel regelwerk

Bekijk hieronder enkele links voor meer informatie over Thailand:

 

Reis Thailand
1 (20%) 1 vote

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *