Phuket Thailand

Lees hier verder over Thailand ->

Phuket Thailand

Phuket Thailand, boek een mooie reis naar Thailand.

Phuket ThailandPhuket is de naam van de meest zuidelijke provincie van ‘het land van de glimlach’, zoals Thailand ook wordt genoemd. Het ligt op een eiland ten westen van het vasteland. U weet vast nog wel dat Phuket een van de zwaar getroffen gebieden was tijdens de tsunami van 2004. Inmiddels weten jaarlijks veel toeristen dit gebied weer te vinden en dat is niet verwonderlijk. Met ruim 270000 inwoners is het redelijk dichtbevolkt. Iets minder dan de helft van de inwoners is van Chinese afkomst. Zoals gezegd is dit gebied zeer de moeite waard om nader te ontdekken (Phuket Thailand).

Bekijk hier de Phuket in Thailand reizen en vakanties >>

Phuket Thailand tips:

Stranden
De stranden van Phuket zijn een weldaad als u houdt van zon, zee en strand. Ten westen grenzend aan de Andamse Zee en ten oosten aan de Phuketzee. U kunt er naar hartenlust duiken en genieten van de prachtige onderwaterwereld (Phuket Thailand). Ook andere watersporten zoals surfen, snorkelen en vissen worden er beoefend. De stranden zijn zeer geliefd onder de toeristen. U zult dus beslist niet de enige bezoeker zijn.

Phuket Thailand
Tochten met een olifant
Vroeger werden olifanten veel gebruikt bij het zware werk in de landbouw. Tegenwoordig is dat niet meer het geval. De olifanten worden alleen nog voor toeristische doeleinden ingezet (Phuket Thailand). U kunt op de rug van dit prachtige dier tochten maken door de jungle en plantages.

Cultuur
‘Parel van het Zuiden’ is de mooie bijnaam van dit deel van Thailand. In Phuket stad zijn veel Chinese Heiligdommen te zien. Een groot deel van de bevolking is boeddhistisch en dat is te zien aan de vele Boeddhabeelden. Het is gebruikelijk dat dagelijks een geschenk aan Boeddha wordt gegeven (Phuket Thailand). Een geschenk in de vorm van een presentje mag, maar een glimlach is voldoende. Hierdoor wordt kwaad en verderf buitenshuis gehouden.

Klimaat
In dit deel van Thailand spreken we van een tropisch moesson klimaat (Phuket Thailand). Dit houdt in dat lange periodes van grote droogte worden afgewisseld met een regenseizoen van april tot september waarbij grote hoeveelheden regenwater valt. April is de warmste maand en de temperatuur is het gehele jaar zeer aangenaam (Phuket Thailand).

Heb je zelf een leuke ervaring met Phuket of een mindere ervaring dan kan je hieronder je bericht achterlaten.

Bekijk hier Phuket in Thailand vakanties >>

Phuket Thailand vakantie:

Wanneer je van plan bent om een reis of vakantie te boeken naar Phuket dan kan je hieronder enkele mogelijkheden terugvinden. Tevens heb je de mogelijkheid om e.e.a. met elkaar te vergelijken, bijvoorbeeld de prijzen met de bijbehorende excursies of ervaringen. Klik op de groene knop om de desbetreffende mogelijkheid te bekijken voor een ervaring op Phuket.

Reizen:  Reviews:  Voordeel: Nadeel: Waar te boeken? 
All in reis Phuket Thailand  Alles verzorgd  Relatief duur
Bouwstenen Phuket Thailand vakantie  Zelf bepalen  Veel regelwerk
Vliegtickets Phuket Thailand  Vergelijken  Zelf verblijf
Hotels Phuket Thailand  Zoeken op prijs  Veel regelwerk

Boek een rondreis in Thailand!

Maak nu een fantastische rondreis door Thailand. Klik op één van bovenstaande links om de prachtige reizen te bekijken, bijvoorbeeld het maken van een groepsreis door Thailand, een familierondreis en nog veel meer opties!

Bekijk hier meer over Thailand reizen >>

Meer informatie over Thailand en bijbehorende vakanties:

Phuket Thailand
1 (20%) 5 votes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *