Koh Samui weer

Lees hier verder over Thailand ->

Koh Samui weer

Het weer van Koh Samui, de beste reistijd en het klimaat.
Koh Samui weerThailand wordt verdeeld over drie seizoenen. Je hebt er de zomer, de moesson en de winter. Ondank dat het voor wat betreft de temperatuur altijd warm is, is de ene periode beter om er op vakantie te gaan dan de andere. In de zomer is het er vaak veel te warm en te vochtig. Er valt in Thailand altijd wel regen maar niet zo extreem als in de moesson. Dan valt er dagelijks een zeer grote hoeveelheid neerslag (Koh Samui weer informatie). Gemiddeld valt er dan 2000 mm regen (Koh Samui weer informatie).
In het zuidwesten zelfs 3000 tot 5000 mm. Dat is zeer veel. Omdat het er altijd warm is, zal het wanneer de regen ophoudt zeer vochtig worden. Het is vooral deze vochtigheid waar we zo slecht tegen kunnen. De wintertijd is het voor ons de beste tijd om in Thailand te vertoeven. Dan is het niet extreem warm en de vochtigheid is verdraagzaam.

Bekijk hier de Thailand reizen >>

Koh Samui weerKoh Samui weer:

Koh Samui
Het klimaat van Koh Samui is toch weer anders dan op het vaste land. Het is een eiland in de golf van Thailand. Het ligt voor de zuidoostkust. Het is pas vanaf begin jaren 70 bekend geworden als vakantiebestemming. Het toerisme heeft door de projectontwikkelaars een grote toevlucht genomen. Het heeft geweldige mooie witte zandstranden met een azuur blauwe zee (Koh Samui weer informatie). Het is een jong maar al wel een aantrekkelijke vakantiebestemming. De bevolking leeft nu van het toerisme, kokosnootplantages en visserij. Het eiland heeft maar eigenlijk twee seizoenen, het warme en tropische deel van het jaar. Het eiland kent maar kort regenseizoen.

Veel andere gebieden zoals Phuket kent een regenseizoen van 6 maanden (Koh Samui weer informatie). Op Samui is het relatief droog te noemen. De regentijd beperkt zich hoofdzakelijk tot november. Samui heeft wel twee regenseizoenen. De een duurt van mei tot augustus en de tweede begint meestal in oktober. Deze laatste maakt deel uit van het normale regenseizoen (Koh Samui weer informatie).

De regen die er dan valt is zeer zwaar en langdurig. Er valt dan een zeer grote hoeveelheid neerslag. In het gewone regenseizoen valt er relatief weinig neerslag vergeleken met de rest van Thailand. Men dient in de regenperiode rekening te houden met tropische depressies en orkanen.

Koh Samui weer 14 dagen:

Het weer kan verschillen op Koh Samui, voor meer informatie voor het actuele weer en het weer voor de aankomende 14 dagen op Koh Samui ga dan naar: http://www.weeronline.nl/Azie/Thailand/Ko-Samui/3429068

Wanneer je van plan bent om een mooie reis te maken naar Koh Samui dan kan je hieronder de mogelijkheden terugvinden. Klik op de groene knoppen om de prijzen en informatie te bekijken.

Koh Samui reizen:

Reizen:  Reviews:  Voordeel:  Nadeel: Waar te boeken? 
All in reis Koh Samui weer  Alles verzorgd  Relatief duur
Bouwstenen Koh Samui weer  Zelf bepalen  Veel regelwerk
Vliegtickets Koh Samui weer  Vergelijken  Zelf verblijf
Hotels Koh Samui weer  Zoeken op prijs  Veel regelwerk

Bekijk hier meer over rondreizen door Thailand >>

Meer informatie over Thailand rondreizen en vakanties:

Koh Samui weer
Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *