Klimaat Thailand

Lees hier verder over Thailand ->

Klimaat Thailand

Het klimaat in Thailand, alle informatie over de beste reistijd en het klimaat van Thailand.

Klimaat ThailandHet klimaat is van grote invloed op de periode wanneer je een reis kan boeken naar Thailand. Thailand heeft een tropisch klimaat. Het is echter in drie groepen onder te verdelen. Hieronder lees je meer informatie over het klimaat van Thailand, tevens heb je de mogelijkheid om een mooie reis naar Thailand te boeken. Bekijk hieronder alle gewenste informatie over het klimaat. Heb je zelf iets toe te voegen aan deze pagina dan kan je hieronder het formulier invullen.

Wanneer je meer te weten wilt komen over de beste reistijd Thailand dan kan je op deze website nog veel meer informatie inwinnen.

Klimaat Thailand:

Moesson
Het hele land heeft een regenseizoen maar het ene deel is extremer dan het andere. Het zuiden heeft een tropisch moessonklimaat. Dit moessonklimaat wordt gekenmerkt door een vrij lange droge periode. Tijdens de moesson valt er zeer veel neerslag. In het zuid/westen duurt het regenseizoen van april/mei tot en met september/oktober. In het noordoosten duurt de moesson van oktober tot en met januari. De buien die er vallen duren meestal kort. Ze vallen over het algemeen in de namiddag of avond. In het zuiden valt er ongeveer 2000 mm per jaar en in het zuidwesten zelfs 3000 tot 5000 mm.

Klimaat ThailandKlimaat Thailand Winter

De wintermaanden in Thailand is voor ons de beste periode om er op vakantie te gaan. In het noorden en westen valt er dan over het algemeen weinig neerslag. Deze ideale periode loopt van november tot februari. In februari begint de temperatuur weer behoorlijk op te lopen. Ook de vochtigheid in de winterperiode is voor ons dragelijk. Dat is dan ook de periode dat je wat kan doen in Thailand. In mei begint de moessonperiode weer. Dus wanneer je en reis naar Thailand boekt moet je dat doen in de winterperiode.

Klimaat Thailand Zomer

De zomer is voor ons westerlingen niet de beste periode om Thailand een bezoek te brengen. Op veel plaatsen is het voor ons te vochtig en te warm. In Phuket valt er vaak 300 tot 400 mm regen per maand tijdens de zomer. Dat is daar wel normaal maar dat in combinatie met de warmte niet prettig voor ons. Het aantal uren zon ligt dan rond de 5 á 6 uur per dag. Dat komt door de dagelijks vele wolken die er dan zijn. Ook de zonkracht in Thailand is in die periode extreem hoog. Er wordt vaak de hoogst mogelijke zonkracht gemeten wat niet gezond is.

Voor wie een geweldige reis naar Thailand wil maken kan hieronder de mogelijkheden terugvinden.

Reizen:  Reviews:  Voordeel:  Nadeel: Waar te boeken? 
All in reis Klimaat Thailand  Alles geregeld  Relatief duur
Bouwstenen Klimaat Thailand  Zelf uitzoeken  Veel regelwerk
Vliegtickets Klimaat Thailand  Prijsvergelijk  Zelf verblijf
Hotels Klimaat Thailand  Vergelijken  Veel regelwerk

Meer te weten komen over Thailand reizen:

Klimaat Thailand
Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *