Jomtien Thailand

Lees hier verder over Thailand ->

Jomtien Thailand

Jomtien Thailand, boek een mooie reis naar Jomtien.

Jomtien ThailandJomtien is een charmante Thaise badplaats aan de oostelijke golfkust van Thailand en ligt in de provincie Chonburi. De hoofdstad Bangkok ligt op 2,5 uur rij-afstand (150 kilometer). Deze badplaast is ook per trein en bus uitstekend bereikbaar (Jomtien Thailand).

Jomtien ligt iets ten zuiden van de zeer drukke en populaire badplaats Pattaya en strekt zich over enkele kilometers uit. De sfeer in Jomtien is echter veel kalmer. Vooral rustzoekers en gezinnen met kinderen zijn in deze badplaats aan het juiste adres. Je vindt er dan ook een groot aantal, kwalitatief zeer goede, familiehotels en appartementencomplexen. Tevens is een verblijf in een bungalow of een particulier huisje ook mogelijk. Bij een verblijf in een particulier huisje ervaar je natuurlijk optimaal de locale Thaise sfeer (Jomtien Thailand). Voor de vakantieganger die van luxe en wellness houdt, is er echter ook een ruime keuze aan uitstekende hotels. Tegenwoordig weten ook veel gepensioneerde Nederlanders de weg naar deze aangename badplaats te vinden.

Bekijk hier meer over rondreizen in Thailand >>

Jomtien Thailand:

Jomtien ThailandHet centrum van Jomtien is klein en intiem maar er heerst een gezellige levendige sfeer. Je vindt er enkele tientallen restaurantjes en winkeltjes. De plaatselijke bevolking is zeer vriendelijk en gastvrij en heet je altijd van harte welkom. Jomtien is verder vooral bekend vanwege het enorme, langgerekte strand. Op dit strand heerst een gezellige, nonchalante sfeer. Het strand bestaat uit zowel zand als grind. Hier verblijven het hele hele jaar door talloze toeristen maar ook ook bij de inheemse bevolking is dit strand tegenwoordig zeer populair (Jomtien Thailand). Langs het strand ligt een kleine boulevard met veel eethuisjes.

De kust hier trekt eveneens veel watersporters aan. Jomtien staat dan ook bekend als de beste surfbestemming van Thailand en beschikt over een grote watersportclub en een duikschool. Ook zijn er uitstekende mogelijkheden voor zeevissen. Verder kunnen sportliefhebbers zich, in en om deze badplaats, nog uitleven in onder meer bowlen, squash, tennis en golf (Jomtien Thailand). De prijzen op de golfbanen liggen aanzienlijk lager dan in Nederland. Ben je op zoek naar meer vertier dan kun in de nabij gelegen badplaats Pattaya terecht. Voor de uitgaansliefhebber is deze badplaats echt “the place to be”. Vanuit Jomtien rijden er tuktuks af en aan. De ritprijs bedraagt maximaal 2 euro.

Bekijk hier de Jomtien in Thailand reizen >>

Het directe achterland van Jomtien is groen en vrij vlak. In de verdere omgeving kun je echter fantastische excursies maken. Zo is voor een gezinnen met kinderen een uitstapje naar het olifantendorp, het tijgerpark of Thais Madurodam zeker aan te raden (Jomtien Thailand). Voor de natuurliefhebber is een boottocht naar het idyllische, tropische, eiland Koh Larn een onvergetelijke belevenis. Dit eilandje is maar 4km2 groot maar is gezegend met een hagelwitte stranden en een indrukwekkende koraalkust.

Jomtien Thailand hotels:

Als je van plan bent om de hotels te bekijken van Jomtien dan kan je hierboven meer informatie terugvinden. Er zijn vele hotels op Jomtien in verschillende prijsklassen. Bekijk hierboven meer informatie voor het eventuele boeken van een hotel op Jomtien. Wanneer je een goede tip hebt of een vraag dan kan je hieronder een berichtje achterlaten.

Meer informatie over Thailand reizen en vakanties:

Jomtien Thailand
Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *