Bridge over the river Kwai

Bridge over the river Kwai

Bridge over the River Kwai, een unieke ervaring.

Bridge over the river Kwai
Boottrip naar the bridge

De Bridge over the River Kwai is een zeer beroemde brug in Thailand die je gewoon gezien moet hebben. De brug ligt bij Kanchanaburi over de Khwae Yai (grote Kwai). Het is een belangrijk historisch monument die je gewoon gezien moet hebben. Tijdens een rondreis door Thailand is het ook zeker een aanrader om te gaan bekijken.

Hieronder vindt je meer interessante informatie over de Bridge over the River Kwai en enkele weetjes. Tevens heb je de mogelijkheid om een reis te boeken (bijvoorbeeld aan de hand van bouwstenen via 333Travel). Klik dan op het logo om de reis te bekijken.

Bridge over the river Kwai info:

In het centrum van Thailand, bij Kanchanaburi, de hoofdstad van het gelijknamige district, heb je een bijzonder pittoreske kruising van rivieren. Hier komen namelijk de grote Kwai en de kleine Kwai samen om vervolgens samen door te gaan als de Mae Klong of Klong rivier. Een prachtige plek met een grote historische betekenis. Het is namelijk de plek waar duizenden krijgsgevangenen een brug moesten bouwen voor de spoorlijn. Deze spoorlijn heeft de naam de Dodenspoorlijn gekregen, omdat tijdens de aanleg ervan vele krijgsgevangenen het leven hebben gelaten. Dat maakt het een prachtig monument aan de oorlog met Japan.

  • Bridge over the river KwaiWanneer je aankomt bij de Bridge over the River Kwai dan zal je opvallen dat het de originele brug betreft, met een paar aanpassingen. De bogen op de spoorbrug waren oorspronkelijk rond, zoals je op vele plekken zal zien. Echter zijn er ook een aantal rechthoekige boogconstructies te zien. Deze zijn later aangebracht, als herstel na meerdere bombardementen.
  • De film The Bridge over the River Kwai gaat over de gebeurtenissen rondom de bouw van de spoorlijn en deze brug, maar is er wel zeer losjes op gebaseerd. Helaas is deze film niet bij de brug zelf opgenomen. Ook de bruggen uit de film en in het echt zijn anders: de filmbrug is van hout, de spoorbrug van ijzer.

Hieronder worden nog enkele weetjes over de Bridge over the river Kwai weergegeven, wil je zelf meer informatie toevoegen over deze Bridge en eventueel haar geschiedenis dan kan je hieronder het formulier invullen.Bridge over the river Kwai


Brug over de River Kwai weetjes

  • Gebouwd in 1943;
  • De spoorlijn eisten van duizenden krijgsgevangenen zijn tol, de aanleg van de brug slechts negen;
  • Je kunt er over heen wandelen, maar ook een treinreis over deze spoorweg naar Birma is een aanrader;
  • De brug ligt in een zeer mooi gedeelte van Thailand, met veel ongerept oerwoud.

Aan de rechterkant zie je de Bridge over the river Kwai wat dichterbij, wil je zelf een unieke foto toevoegen van jouw reis dan kan je een e-mail sturen naar info@rondreisthailand.info.

Rondreis boeken door Thailand?

Boek een fantastische rondreis door Thailand! Klik op één van de blauwe links om naar de specialist te gaan en de bijzondere reizen te bekijken. Veel plezier met het uitzoeken van een reis naar Thailand.

Meer informatie over rondreizen door Thailand:

Bridge over the river Kwai
4.8 (95%) 4 votes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *