Beste reistijd Thailand

Lees hier verder over de beste reistijd in Thailand ->

Beste reistijd Thailand

Beste reistijd naar Thailand, wat is nou eigenlijk de beste tijd om naar Thailand te gaan?

Beste reistijd ThailandHet is niet verstandig om het hele jaar door een reis naar Thailand te boeken. Het klimaat is namelijk van grote invloed wanneer je het beste naar Thailand kan gaan voor een vakantie. Je hebt er periodes dat het echt niet verstandig is om daar dan te vertoeven. Je hebt er namelijk verschillende seizoenen. Zo heb je er de moesson, zomer en winter. Voor de temperatuur is het niet nodig om een andere tijd te nemen maar het is de regen (moesson). Ook in de maand april, de warmste maand in Thailand (beste reistijd Thailand tip), is het onverstandig om er op vakantie te gaan (beste reistijd Thailand tip). Bekijk hieronder per periode de reden om naar Thailand te gaan. Er zijn overigens verschillende reizen door Thailand te maken, het is bijvoorbeeld mogelijk om te eilandhoppen, een all inclusive vakantie te boeken maar ook een prachtige rondreis te maken naar het Noorden of een andere plek in Thailand. Thailand is een ontzettend veelzijdig land en er is van alles te bekijken en dus te boeken. Hieronder bespreken we enkele redenen om naar Thailand te gaan binnen een bepaalde periode (beste reistijd Thailand tip).

Bekijk hier de beste reistijden Thailand en vakanties >>

Beste reistijd Thailand, meer informatie:

 • Wintermaanden
  De beste tijd om naar Thailand te gaan is de wintertijd. In het noord westen zal er in die periode weinig neerslag vallen. Deze periode loopt van november tot februari. Daarna begint de temperatuur weer snel op te lopen zodat het voor ons weer te warm maar vooral te vochtig wordt. De vochtigheid en temperatuur is in de wintertijd dragelijk. Het is nog wel warm maar niet zo extreem als in de zomermaanden. In mei begint de moessonperiode weer (beste reistijd Thailand tip). Dus de beste tijd om een reis te boeken is in de winter (beste reistijd Thailand tip).
 • Beste reistijd ThailandZomer
  Tijdens de zomermaanden is het voor ons westerlingen veel te warm en te vochtig. In bijvoorbeeld Phuket, een belangrijk toeristengebied, valt er tijdens de zomermaanden vaak 300 tot 400 mm neerslag. Omdat de temperatuur in die periode zo hoog is zal het, zodra de regen stopt, weer zeer vochtig worden. Ook wordt er tijdens de zomermaanden een extreem hoge zonkracht gemeten. Dat is zeer slecht voor onze huid (beste reistijd Thailand tip).
 • Moesson
  Vervolgens heb je het regenseizoen dat in het ene deel van Thailand veel extremer is dan in het andere. In het zuiden valt er gemiddeld 2000 mm regen per jaar en in het zuid westen zelfs 3000 tot 5000 mm (beste reistijd Thailand tip). De buien vallen vooral in de namiddag of avond en duren maar een paar uur. De rest van de dag schijnt de zon en wordt het er weer erg warm en vochtig. Het regenseizoen duurt van april/mei tot en met september/oktober. In het noordoosten duurt de moesson van oktober tot januari.
  Het is dus belangrijk dat u de juiste periode en plaats kiest om naar Thailand op vakantie te gaan.

Bekijk hier de beste reistijden voor Thailand en tips >>

Beste reistijd ThailandBeste reistijd Thailand eilanden:

Ook het weer kan verschillend zijn op de eilanden van Thailand, wanneer je van plan bent om een mooie reis te maken dan is dit per persoon verschillend wat je qua temperatuur wilt doen, wanneer het warm is dan heb je misschien minder energie om wat te gaan doen dan wanneer het misschien iets regent. Ook voor de eilanden kan het weer verschillend zijn.

Voor wie eens een mooie reis wilt maken door Thailand is het zeker de moeite waard om ook Bangkok te gaan bezoeken, Bangkok zorgt voor een unieke belevenis en zo kan je mooi een stukje sfeer gaan proeven wanneer je op de luchthaven aankomt. Heb je een vraag of wil je graag iets meer te weten komen over de beste reistijd voor Thailand dan kan je hieronder een berichtje achterlaten.

Voor meer informatie over de beste reistijden van Thailand, ga dan naar: http://www.bestereistijd.net/beste-reistijd-thailand/

Reistijden Thailand:

Hierboven is besproken wat de beste reistijd voor Thailand kan zijn, wil je zelf informatie toevoegen aan deze pagina of meer te weten komen over het maken van een bijzondere reis door het mooie Thailand? Stel dan hieronder je vraag.

Wanneer je van plan bent om een mooie reis te boeken naar Thailand dan kan je op één van bovenstaande links klikken. Veel plezier met het boeken van een mooie reis naar Thailand.

Bekijk hier meer over Thailand rondreizen >>

Meer informatie over mooie rondreizen en vakanties in Thailand:

Beste reistijd Thailand
Rate this post

Price:
Category:     Product #:
Regular price: ,
(Sale ends !)      Available from:
Condition: Good ! Order now!

by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *